Oldalak

Válogatott disznóságok

- A látvány teljesen felajzott, a légzésem felgyorsult, a szívem egyre hevesebben ver, a szemeim mohón pásztázzák az előttem odaadóan heverő gyönyörűséget. Felségesen és teljes méretében nyújtózik végig a patyolat tiszta anyagon, mely ráncot alig vet, szinte légiesen lebeg felette. Pillantásom elidőzik a csábító vonalakon, alig tudok vele betelni, legszívesebben azonnal beleharapnék valamely gusztusos, formás részébe, de visszafogom magam, csak a nyálamat nyelem.

Vackolás

Alig észrevehető sóhajjal búcsúztak a virágok a még itt ott napfényes ősztől, és a mellükre hajtották fejecskéiket, érezve a lassan érkező könyörtelen telet. Ahogy aggódva végignézünk a gangon és az erkélyen, a virágládákon és a cserepeken, melyekben nemrégen még tombolt a zöld élet, hát bizony elszomorító látványt nyújtanak. A hajnalkák indái barnás fehérre száradva kígyóznak az ablak rácsára és a függőfolyosó korlátjára tekeredve, az aszott leveleket időnként megcsörgeti egy kósza fuvallat.

Mitől gazdag Amerika?

Joe lazán ugrik ki a Chevi kabrio kormánya mögül, az ajtót lusta kinyitni különben is így látta legutóbb az autós moziban, James Dean hajszálra így csinálta és neki rettenetesen jól állt. Csak reméli, hogy a lány titokban nézi az ablakból, vagy éppen kipillant, miközben igazítja a frizuráját. Ez lesz az első randijuk, vagy a második? Amennyiben az első annak számít, amikor a bálon találkoztak, és olyan hosszan és állhatatosan összesimulva táncoltak, mielőtt hazakísérte.

Udvarom udvarom

Udvarom, udvarom szép kerek udvarom, nem söpör már többé az én gyönge karom... szól a gyönyörű népdal, de kinek van manapság szép kerek udvara. Volt e egyáltalán valaha ilyen a magyar paraszti portán? Esetleg a szérűskertben ahol a cséplőgépek feltalálása előtt ősi módszerrel tapostatták ki az érett kalászokból a gabonát körbe körbe járatva a lovakat, volt egy kör alakú térség, ami ugyan nem udvar, de talán lehet rá hivatkozni.

Tájkép csata közben

A kefir színű ködben felsejlik a leeresztett csapóhíd, a mélyen vágott árkokat kerülgetve próbálom megközelíteni a házunkat. Már csak néhány buckán, és öles árkon kell átjutnom, aztán már otthon vagyok, de legalábbis beléphetek a biztonságot jelentő nagy kapun. Nem olyan egyszerű azonban a feladat, ostromállapot van, miközben cikkcakkban haladok, mennydörgésszerű dübörgés vesz körül, a föld pedig szakadatlanul rázkódik, remeg.