Oldalak

Válogatott disznóságok

- A látvány teljesen felajzott, a légzésem felgyorsult, a szívem egyre hevesebben ver, a szemeim mohón pásztázzák az előttem odaadóan heverő gyönyörűséget. Felségesen és teljes méretében nyújtózik végig a patyolat tiszta anyagon, mely ráncot alig vet, szinte légiesen lebeg felette. Pillantásom elidőzik a csábító vonalakon, alig tudok vele betelni, legszívesebben azonnal beleharapnék valamely gusztusos, formás részébe, de visszafogom magam, csak a nyálamat nyelem.
Hallgatom ahogy a vér a fülemben dobol, és várom az alkalmas, gyönyörteljes pillanatot. Most, hogy végre egy kicsit föléje hajolok, táguló orrcimpáimmal és a remegő számmal szinte megérintem, az arcomon érzem a sugárzó melegséget. A mennyei illat ingerli a szagló sejtjeimet, előre elképzelt ízek kavarognak a nyelvemen, miközben lassan meglazítom a derékszíjamat, hogy felkészüljek a észveszejtőnek ígérkező, nem mindennapi aktusra. Szinte észrevétlenül és szertartásosan mozdulok, lassan mintha attól félnék, hogy eltűnik ez az érzéki, mindent elhomályosító látomás. Aztán elfogy a türelmem, belül valami elpattan, és robbanás szerűen tör ki belőlem a vágy. Most már nem fogom vissza indulataimat, a kezem előrelendül, hogy amit látok magamévá tegyem.-
Haladéktalanul közlöm, mielőtt bárki kitenné a 18-as karikát, és befogná a gyerek szemét és fülét elárulom, hogy most másfajta nyálcsorgatásról esik majd szó, mint egyes, fokozottan pajzán hajlamú személyek gondolnák, de haladjunk szépen sorjában. A melegebb évszakok többé kevésbé rendre lezajlottak, és hamarosan rénszarvas szánon vágtat felénk a tél, valahol benne csücsül Télapó, és Jézuska, és jönnek mindenféle ünnepek, változatos alkalmak kinek kinek hite szerint. A téllel aztán sajátos étkezési szokások is rendszeresen bevonulnak a konyhánkba. A nyári zöldségeket, gyümölcsöket felváltják az íztelen vagy alig élvezhető fóliás és import készítmények, de megjelennek az évszaknak megfelelő alapanyagok is, mint sütőtök, gesztenye, káposzták, cékla, birsalma, stb. A nyári friss mediterrán jellegű saláták helyett előtérbe kerülnek a változatos receptekkel készített savanyúságok, csalamádé, uborka, ecetes cékla, különféle savanyított cukkini, zöldparadicsom, zölddinnye, gyöngyhagyma, és még sorolhatnám. Aztán nem mellékesen, de legfőképpen a különféle ínycsiklandó disznótoros ételek, amelyek kedvéért ma tollat (billentyűt) ragadtam, hiszen nem másról áradoztam eddig, mint egy őrjítően illatos és gusztusos, nagy tepsi sült véres és májas hurkáról, kolbászról a terített asztalon. Ezek hagyományosan téli ételek, hiszen főleg a régebbi időkben amikor még nem voltak megfelelő hűtő tároló eszközök, a hideg kamrákban jól elálltak ezek a hús készítmények a sütés és a füsttel tartósítás előtt. A disznóvágás utáni legelőször fogyasztható fogások, a friss pecsenyehúson és a pirított májon kívül, a bélbe töltött hurkafélék, melyek némi abálást követően, ropogósra sütve kerülnek tányérra. Általában sült hasáb, vagy pirított hagymás tört burgonyakörettel, és hagyományosan piros, vagy fehér párolt káposztával tálalják. A káposzta helyett, az idei első toros vacsoránkon, többféle gusztusos savanyúságokkal megrakott tálat tettem az asztalra a sült finomságokkal teli tepsi mellé. A forró, zamatos, fahéjas, citromhéjas, vörös forraltbor segített legurítani az ízletes falatokat. És most, fejezzük be a félbehagyott, izgalmas, már már erotikus történetet.
-Villát ragadok és belevágom az egyik kiszemelt, ropogósra sült hurkába, melyet nagy gyönyörűséggel fogok magamba gyömöszölni. Lapátolok hozzá egy kis mosolygós sültburgonyát, és szigorúan lekísérem néhány jófajta változatos savanyúsággal. Fogyókúra ide, fogyókúra oda, én nagyon szeretem, ha az asztalon sorakoznak, a nyálcsorgató, gusztusos, válogatott disznóságok.-

2009. november 27.